luni, 1 aprilie 2013

DECLARATIA ANUALA PRIVIND VANZARILE/LIVRARILE DE LAPTE

APIA anunta printr-un comunicat de presa ca operatorii care achizitioneaza lapte si producatorii detinatori de cota de lapte pentru vanzari directe, incepand cu data de 1 aprilie 2013 trebuie sa depuna declaratiile anuale privind livrarile / vanzarile de lapte, realizate in anul de cota 2012/2013.

Anul actual de cota s-a incheiat la data de 31 martie 2013.
Declaratiile anuale trebuie completate si depuse la centrele APIA pana pe data de 14 mai 2013, inclusiv, fara penalizari. 
Producatorii detinatori de cota trebuie sa completeze declaratia anuala pe baza datelor din Caietul fermierului, precizeaza institutia citata, care este de doua feluri, in functie de cantitatea de cota de vanzari directe detinuta, si anume:
1. tip A - pentru producatorii care detin cota mai mare de 5.000 kg
2. tip B - pentru producatorii care detin o cantitate mai mica de 5000 kg. 
Producatorii de lapte care nu depun in termenul legal stabilit declaratia anuala privind cantitatea pe care o comercializeaza, li se va aplica penalitatea de retragere a cotei individuale de lapte la rezerva nationala.Cotele individuale nu vor fi retrase daca producatorii detinatori de cota vor transmite odata cu declaratia anuala o justificare scrisa, datata si semnata, prin care explica imposibilitatea transmiterii declaratiei in termenul legal. 
Cumparatorii depun la centrele judetene APIA declaratia anuala privind cantitatea de lapte achizitionata in anul de cota 2012/2013 pana la data de 14 mai, inclusiv. Cei care nu depun in interiorul acestui termen declaratia, vor fi penalizati pentru fiecare zi calendaristica de intarziere, incepand cu data de 15 mai.
"Penalitatea reprezinta suma corespunzatoare taxei datorate pentru o depasire de 0,01% din cantitatile de lapte care i-au fost livrate de producatori pentru fiecare zi calendaristica de intarziere. Suma trebuie sa fie cuprinsa intre 100 si 100.000 euro". Riscul nedepunerii declaratiei de catre cumparatori este ca vor pierde dreptul de a achizitiona lapte de la detinatorii de cota, prin retragerea aprobarii, mai anunta APIA. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu