miercuri, 4 septembrie 2013

DIN 5 SEPTEMBRIE SE FAC PLATI IN AVANS PENTRU MASURILE DIN CADRUL AXEI II

Incepand cu data de 5 septembrie 2013, se vor efectua plati in avans pentru beneficiarii masurilor de dezvoltare rurala: Masura 211"Plati pentru zona montana defavorizata", Masura 212 "Plati pentru zone defavorizate - altele decat cele montane" si Masura 214 "Plati pentru agromediu", masuri ce fac parte din Axa II - Campania 2013.
APIA informeaza intr-un comunicat de presa ca plata avansului in cuantum de pana la 75% din suma cuvenita fermierilor care au depus cereri de plata in cadrul Campaniei de sprijin pe suprafata 2013 se face in conformitate cu prevederile art. 9, alin (2) al Regulamentului (CE) nr. 65/2011, potrivit caruia statele membre pot decide sa plateasca acest avans in cadrul angajamentelor incheiate de beneficiarii masurilor Axei II din PNDR. 
Acordarea platilor in avans se face in scopul:

  • pregatirii unor masuri administrative care sa asigure efectuarea platilor catre toti solicitantii pana la finalul implementarii PNDR 2007-2013;
  • pentru a veni in sprijinul fermierilor pentru a-si acoperi cheltuielile necesare infiintarii culturilor de toamna si respectarea bunelor practici agricole si de mediu. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu