vineri, 29 martie 2013

SE VOR MODIFICA FORMULARELE 221 SI 260

Incepand cu data de 1 februarie 2013, Ordonanta de Guvern nr. 8/2013 a modificat regimul fiscal aplicabil veniturilor obtinute din activitati agricole prin:

  • extinderea sferei de aplicare a impozitului pe venit asupra veniturilor obtinute din cultivarea produselor vegetale, indiferent de sistemul de cultura sau modalitatea de valorificare, asupra veniturilor din cresterea si exploatarea animalelor, inclusiv veniturile obtinute din valorificarea produselor de origine animala, in stare naturala.
  • stabilirea regimului de impozitare pentru veniturile din activitati agricole, pe baza de norme anuale de venit, respectiv sistem real, unde nu s-au stabilit norme de venit. 
In urma acestor modificari este necesar ca modelul si continutul anumitor formulare, prevazute de Ordinul nr. 52/2012, sa se modifice.Potrivit proiectului de ordin emis de ANAF si pus in dezbatere publica pe site-ul sau la categoria "Transparenta decizionala", se impune:

1. Modificarea formularului 221" Declaratie privind veniturile din activitati agricole impuse pe norme de venit" prin: - includerea in declaratie a informatiilor provind stabilirea normei de venit pe suprafata, nr. toatal de capete/familii de albine detinute; 

  • introducerea de informatii legate de datele de identificare ale asociatiei, privind cota de distribuire a venitului intre asociati, in cazul in care activitatea agricola este desfasurata in cadrul unei asocieri; 
  • modificarea instructiunilor de completare a formularului 221.                                                                                                        

2. Modificarea formularului 260 "Decizie de impunere privind platile anticipate cu titlu de impozit pe venit/contributii de asigurari sociale de sanatate, precum si privind obligatiile de plata cu titlu de contributii de asigurari sociale" prin: 
  • introducerea unor informatii privind suspendarea activitatii, pentru a se recalcula platile anticipate; 
  • evidentierea modului de calcul a normei de venit, in situatia in care contribuabilul realizeaza individual, venituri din mai multe activitati agricole, pentru care venitul se determina pe baza de norma de venit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu