luni, 29 aprilie 2013

30 APRILIE - ULTIMA ZI PENTRU DEPUNEREA CERERII DE PLATA IN CADRUL PNDC, SPECIILE OVINE SI CAPRINE

Maine, 30.04.2013 este ultima zi in care potentialii beneficiari ai Platilor Nationale Directe Complementare sectorul zootehnic, pentru speciile ovine si caprine, pot depune cereri de plata pentru anul 2013. 
Pot beneficia de prima pe cap de animal producatorii agricoli crescatori de ovine, persoane fizice, persoane juridice si/sau persoane fizice autorizate, inteprinderi individuale sau familiale.
 
Prima pe cap de animal se acorda o singura data pe an celor inscrisi in evidenta APIA, cu cod unic de identificare pentru fermele de ovine si/sau caprine identificate conform legii.
Ca sa obtina prima pe cap de animal, fermele trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

  • ferma sa fie formata din minim 50 de capete ovine/ 25 capete caprine, care au implinit varsta de minim 1 an la data de 31 martie 2013;
  • efectivul de animale sa fie inscris in Registrul National al Exploatatiilor la data solicitarii primei;
  • efectivul de animale pentru care se solicita prima sa fie mentinut in exploatatie pana la data de 3 august 2013;
  • cererea sa fie vizata de asociatiile crescatorilor de ovine/caprine legal constituite, viza care atesta numarul de animale pentru care se solicita prima. 
APIA informeaza ca pune la dispozitia potentialilor beneficiari cereri pretiparite, care pot fi solicitate de la centrele locale/judetene APIA, respectiv al municipiului Bucuresti, pe raza caruia se afla inregistrata exploatatia. Cererile pot fi ridicate atat individual, cat si prin reprezentant legal, cu urmatoarele documente:


  • copie de pe cartea de identitate/ buletin de identitate/ cod unic de inregistrare/ certificatul de inregistrare;
  • dovada inscrierii in evidentele APIA cu codul unic de identificare, daca este cazul;
  • dovada contului bancar (extras de cont).
  • pentru a primi formularul pretiparit prin intermediul reprezentantului asociatiei crescatorilor de ovine/caprine, solicitantul trebuie sa isi dea acordul in scris. Aceeasi regula este si in cazul depunerii cererii. 
Depunerea cererii se poate face individual, prin reprezentant legal sau prin intermediul reprezentantului asociatiei crescatorilor de ovine/caprine (cu acord scris). 

Cererile pot fi completate si on line, de la adresa www.apia.org.ro - Completare electronica, individual sau prin intermediul operatorilor SNIIA. Cererea vizata se depune la centrele locale/judetene APIA, respectiv municipiul Bucuresti.
APIA anunta ca in perioada 3 mai-3 august 2013 vor avea loc controalele la fata locului, la adresa mentionata in cerere, astfel incat solicitantii primei sunt nevoiti sa pastreze in exploatatie efectivul de animale pentru care au solicitat prima. Animalele trebuie sa fie inregistrate si identificate astfel:

  • identificate cu o crotalie auriculara simpla, pe care este imprimat cod unic de identificare a animalului - pentru cele nascute pana la 01.01.2008;
  • identificate cu 2 crotalii auriculare simple, ambele continand acelasi cod unic de identificare a animalului, in cazul animalelor nascute in perioada 01.01.2008-31.12.2009;
  • identificat cu o crotalie auriculara simpla si o crotalie auriculara electronica, amandoua continand acelasi cod de identificare a animalului, pentru cele nascute incepand cu data de 01.01.2010. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu