marți, 14 mai 2013

14 MAI 2013 - ULTIMA ZI DE DE DEPUNERE A DECLARATIEI ANUALE DE COTA DE LAPTE

Cumparatorii care achizitioneaza lapte si producatorii detinatori de cota de lapte pentru vanzari directe au obligatia depunerii declaratiei anuale de cota de lapta pana astazi, 14 mai 2013, fara sa li se aplice penalitati. 
Producatorilor de lapte care nu depun in termenul legal declaratia, li se aplica penalitate constand in retragerea a cotei individuale de lapte la rezerva nationala.
 
In cazul in care impreuna cu declaratia anuala de cota de lapte este trimisa o justificare scrisa, datata si semnata, care sa ateste imposibilitatea trimiterii declaratiei in termenul legal, cotele individuale nu vor fi retrase.
Penalitatile aplicate cumparatorilor de lapte care nu au depus declaratia anuala in termenul legal se calculeaza  pentru fiecare zi calendaristica de intarziere, incepand cu data de 15 mai 2013. 
Penalitatea reprezinta suma corespunzatoare taxei datorate pentru o depasire de 0,01% din cantitatile de lapte ce i-au fost livrate de producatori pentru fiecare zi calendaristica de intarziere. Suma trebuie sa fie cuprinsa intre 100 si 100.000 euro. 
Cumparatorul risca sa piarda dreptul de a achizitiona lapte de la detinatorii de cota, prin etragerea aprobarii, daca nu transmit declaratia, informeaza APIA. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu