vineri, 28 iunie 2013

S-A LANSAT MASURA 121"MODERNIZAREA EXPLOATATIILOR AGRICOLE"

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit - APDRP - informeaza potentialii doritori lansarea Masurii 121 "Modernizarea exploatatiilor agricole" in perioada 25 iunie - 31 iulie 2013.
Fondurile disponibile sunt de 50.000.000 Euro si se acorda distinct, astfel:

  • 16.000.000 Euro pentru sectorul vegetal;
  • 24.000.000 Euro pentru sectorul zootehnic;
  • 10.000.000 Euro pentru beneficiarii Masurii 141 "Sprijinirea fermelor de semi-subzistenta" care au semnat decizia de finantare.
APDRP anunta ca depunerea proiectelor se face la sediile OJPDRP, intre orele 9.00-14.00. 

Termenul limita pentru depunere este 31 iulie 2013, ora 12.00. Agentia va notifica in scris si pe pagina sa de internet www.apdrp.ro pe toti solicitantii privind rezultatul evaluarii cererilor de finantare depuse. 
Pentru a sprijini fermierii interesati sa acceseze Masura 121 pentru dezvoltarea fermelor de familie, APDRP pune la dispozitia solicitantilor , in mod gratuit, proiecte model pe diferite investitii si documentatie tehnica, dupa cum urmeaza: 
  • Ferma de legume in camp (maxim 2 ha).
  • Ferma de legume in spatii protejate (maxim 1.000 metri patrati).
  • Livada de pomi si arbusti fructiferi (maxim 5 ha). 
  • Ferma de vaci destinata productiei de lapte (maxim 20 de capete). 
  • Ferma pentru cresterea pasarilor – gaini ouatoare (maxim 4.000 de capete). 
  • Ferma de crestere si ingrasare porci – ferma in circuit inchis (maxim 100 de capete). 
Daca se doreste modificarea parametrilor prezentati in proiectele model, potentialii beneficiari trebuie sa adapteze toate informatiile si valorile la parametrii alesi. 

Obiectivul general al masurii este creşterea competitivitatii sectorului agricol printr‐o utilizare mai buna a resurselor umane si a factorilor de productie si indeplinirea standardelor nationale si a standardelor comunitare. Obiectivele specifice acestei masuri sunt introducerea si dezvoltarea de tehnologii noi si procedee noi, diversificarea productiei, producerea si utilizarea de energie din surse regenerabile.

Beneficiarii acestei masuri sunt fermierii - persoane fizice sau juridice, cu capital integral privat, care actioneaza in nume propriu si care practica ca activitate principala conform Certificatului de Inregistrare eliberat de Registrul Comertului (Codul CAEN - 01xx), actitivitati agricole, iar pentru activitatile existente solicitantul trebuie sa dovedeasca ca mai mult de 50% din veniturile agricole provin din total venituri din exploatare.
Exploatatia agricola trebuie sa se afle pe teritoriul Romaniei, si sa aiba o dimensiune cuprinsa intre 2 si 50 UDE.
Nu pot beneficia de Masura 121 urmatoarele categorii:
  • exploatatiile agricole de subzistenta - exploatatiile care produc exclusiv pentru consumul propriu, cu dimensiune sub 2 UDE
  • exploatatiile agricole cu dimensiunea economică mai mare de 50 UDE
  • exploatatiile agricole rezultate din fractionarea in anul 2013 a altor exploatatii pentru obtinerea unui sprijin financiar din cadrul Măasurii 121, necuvenit.
  • organizatiile de producatori din sectorul legume si fructe pentru investitii sprijinite prin Pilonul I al Politicii Agricole Comune. 
  • debitori inregistrati in listele APDRP, cei cu contracte de finantare reziliate pentru FEADR pentru nerespectarea clauzelor si cei care sunt in litigii cu APDRP, pana la finalizarea litigiului

Un comentariu:

  1. Domnul Benjamin a depășit cerințele lor pentru a mă ajuta cu împrumutul meu pe care l-am folosit pentru a-mi extinde activitatea de farmacie, au fost niște pietre prietenoase, profesionale și absolute pentru a lucra. Lfdsloans@outlook.com.WhatsApp ... +19893943740.

    RăspundețiȘtergere