Din 2015 fermierii vor primi subventii pe suprafetele de teren in mod diferentiat, pentru cei cu suprafete de pana la 30 de hectare, subventia fiind mai mare, in comparatie cu cei care detin terenuri cu o suprafata mai mare de 30 de hectare, gen 30.000 de hectare, prezizeaza intr-un comunicat de presa postat pe site-ul MADR ministrul agriculturii.
Diferenta poate fi considerata ca reprezinta un stimulent pentru fermierii care ar trebui sa iasa din zona de subzistenta si semi-subzistenta prin a-si dezvolta exploatatiile agricole.
Referitor la platile directe, Pilonul I, acesta este pentru anul 2015 de un miliar 600 de milioane de euro si va creste pana in anul 2020 pana la un miliard 900 milioane euro.
Sprijinul de la bugetul de stat in anul 2014 va fi de 440 milioane de euro, la care se pluseaza sprijinul european, se precizeaza in acelasi comunicat de presa.: " ...Fiecare fermier, fie ca lucreaza in productia vegetala, in zootehnie sau horticultura, trebie sa stie, an de an, care este sprijinul european pe care il primeste si sprijinul de la bugetul de stat...."
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu