joi, 1 august 2013

PANA LA 1 IANUARIE 2014 MADR PUNE LA DISPOZITIE PRODUCATORILOR DE VINURI INSEMNELE DE CERTIFICARE

Ministrul agriculturii a emis ordinul nr. 730/30.07.2013 pentru modificarea Ordinului nr. 165/2012 privind stabilirea cuantumului taxei pentru autorizarea anuala a plantatiilor viticole destinate obtinerii de struguri pentru producerea de vinuri cu indicatie geografica, a cuantumului taxei pentru atestarea dreptului de utilizare a indicatiei geografice pentru comercializarea vinurilor cu indicatie geografica si aprobarea introducerii insemnului de certificare a calitatii vinurilor cu indicatie geografica imbuteliate.

Potrivit Ordinului nr. 730, insemnele de certificare a calitatii vinului vor fi puse la dispozitia producatorilor pana la data de 1 ianuarie 2014. 
Producatorii de vinuri au obligatia ca, in baza declaratiilor de recolta si de productie, sa depuna pana la 15 decembrie a fiecarui an, la inspectoratele teritoriale ale O.N.V.P.V. cereri scrise cu privire la necesarul estimativ de insemne de certificare a calitatii vinurilor cu indicatie geografica pentru anul urmator.
Prezentul act normativ stabileste ca vinurile cu indicatie geografica pot fi vandute fara aplicarea insemnelor de certificare pana la data de 1 ianuarie 2014.
Vinurile cu indicatie geografica imbuteliate dupa data de 1 ianuarie 2014 pot fi vandute numai dupa aplicarea insemnelor de certificare a calitatii, iar cele imbuteliate si livrate anterior datei de 1 ianuarie 2014 pot fi comercializate fara aplicarea insemnelor de certificare in etichetare pana la epuizarea stocurilor.   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu