miercuri, 14 august 2013

S-AU PUBLICAT NORMELE - CADRU TEHNICE SI FINANCIARE SI DOCUMENTATIA PE CARE TREBUIE SA O PROBEZE FONDURILE MUTUALE IN INDEPLINIREA CRITERIILOR DE FUNCTIONARE


 In MO nr. 508 din 12.08.2013 a fost publicat Ordinul MADR nr. 785/09.08.2013 pentru aprobarea normelor - cadru tehnice si financiare, preum si a documentatiei aferente prin care fondul mutual probeaza indeplinirea criteriilor prevazute de art. 6, alin 1 din OUG nr. 64/2013 privind infiintarea si acreditarea fondurilor mutuale pentru gestionarea riscurilor in agricultura si acordarea de compensatii financiare membrilor pentru pierderile economice cauzate de boli ale animalelor, ale plantelor sau un incident de mediu.
Astfel, potrivit actului normativ, pentru a fi acreditate fondurile mutuale trebuie:


  • sa dovedeasca capacitate de expertiza tehnica;
  • sa dovedeasca ca au capacitate financiara care trebuie sa cuprinda o estimare a veniturilor si cheltuielilor fondului mutual pe urmatorii 3 ani, modul de gestionare contabila si structura conturilor fondului mutual...
Dosarul de constituire a fondului mutual trebuie sa mai cuprinda, pe langa prevederile art 7, alin (1)/OUG. nr. 64, o nota de prezentare generala, regulamentul intern, calendarul estimativ de constituire a sectiunilor specializate conform art. 1, alin 2 din Normele metodologice de aplicare a OUG nr. 64, lista cu administratorii, numele dierectioruluin general, al auditorului fondului mutual, etc.

Dosarul tehnic depus spre acreditare cuprinde prezentarea metodelor de evaluare a pierderilor economice stabilite de fondul mutual, continutul dosarelor de cerere de despagubire, modul de calculare a pierderilor economice eligibile pentru acordarea de despagubiri si valoarea acestora, etc. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu