marți, 20 august 2013

IMPOZITELE SI CONTRIBUTIILE SOCIALE DATORATE PENTRU VENITURI DIN AGRICULTURA SE VOR PLATI LA PRIMARIE



Potrivit unui proiect de Ordonanta privind modificarea unor masuri fiscal - bugetare, pus in dezbatere publica de Ministerul Finantelor Publice, se va modifica Codul de procedura fiscala. Se introduce un nou articol, art. 35^1, conform caruia contribuabilii care obtin venituri din agricultura isi vor achita impozitul pe venit si contributiile sociale aferente la compartimentele de specialitate ale unitatii administrativ-teritoriale din localitatea unde isi au domiciliul fiscal, fara a fi necesar sa se deplaseze la administratia financiara aferenta.

Daca in localitatea unde isi au domiciliul fiscal contribuabilii, nu exista o unitate a Fiscului, prin exceptie de la regula, contribuabilii pot sa achite impozitul si contributiile aferente la primarie, fara a se deplasa zeci de kilometri la unitatea fiscala de care apartin.
Modificarea vine in scopul diminuarii cheltuielilor pe care trebuie sa le suporte contribuabilul pentru a-si indeplini obligatiile fiscale, evitandu-se astfel deplasarea pe distante foarte mari a acestora pana la unitatile administratiilor financiare la care sunt inregistrati ca platitori de impozit si contributii sociale aferente veniturilor din activitati agricole. 
Art. 35^1-" Prin exceptie de la prevederile art. 33 si 35, impozitul si contributiile aferente veniturilor din activitatile agricole, datorate de persoanele fizice, potrivit legii, se pot achita in numerar si la compartimentele de specialitate ale unitatii administrativ-teritoriale corespunzatoare localitatii in care isi au domiciliul fiscal contribuabilii, daca in aceasta localitate nu exista o unitate teritoriala a Agentiei nationale de Administrare Fiscala".
Sumele incasate vor fi virate de catre organele fiscale din cadrul primariilor in conturi distincte in termen de cel mult 2 zile lucratoare de la incasare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu