miercuri, 18 septembrie 2013

BAZA DE DATE PENTRU SEMINTE SAU MATERIAL VEGETATIV SADITOR IN SECTORUL AGRICULTURA ECOLOGICA DISPONIBILA PE SITE-UL MADR

MADR a emis Ordinul nr. 900/06.09.2013, publicat in MO nr. 588/17.09.2013 privind functionarea bazei de date pentru seminte sau material vegetativ saditor in sectorul agricultura ecologica. Baza de date poate fi accesata pe site-ul ministerului www.madr.ro, in sectiunea "agricultura ecologica".
Furnizorii de seminte si/sau cartofi de  samanta obtinute prin metode ecologice se pot inregistra la directiile pentru agricultura judetene din tara sau a municipiului Bucuresti (DAJ), prin completarea unui formular. Pentru a fi inregistrati, furnizorii trebuie sa dovedeasca respectarea prevederilor art. 50, alin (1) din Regulamentul (CE) nr. 889/2009.DAJ inregistreaza in baza de date informatiile inscrise in formular, furnizorul fiind responsabil pentru corectitudinea si veridicitatea informatiilor inscrise in formular. 
Potrivit actului normativ, in cazul in care furnizorul nu mai poate oferi un anumit soi de seminte la un moment dat, trebuie sa informeze in scris DAJ despre aceasta situatuie, pentru ca institutia sa actualizeze baza de date.
Daj poate deasemenea sa refuze o cerere de inregistrare sau sa anuleze o cerere inregistrata deja cu aprobarea MADR, daca se constata ca furnizorul nu respecta prevederile art.50, alin (1) din Regulamentul (CE) nr. 889/2009.
Daca operatorii nu gasesc un anumit soi de seminte in baza de date, acestia vor solicita autorizatie pentru achizitionarea si utilizarea de seminte sau material de inmultire vegetativ care nu provin din agricultura ecologica. 
De retinut ca inregistrarea in baza de date se face gratuit. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu