luni, 2 septembrie 2013

IMPOZITELE SI TAXELE PENTRU VENITURILE DIN AGRICULTURA SE ACHITA LA PRIMARII POTRIVIT UNEI ORDONANTE DE GUVERN

Potrivit OG nr. 28/2013, privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare, publicata in MO nr. 553/30.08.2013, Codul de procedura fiscala s-a modificat, permitand persoanelor care obtin venturi din activitati agricole sa achite in numerar impozitele si contributiile aferente veniturilor din astfel de activitati la compartimentele de specialitate ale unitatii administrativ-teritoriale corespunzatoare localitatii in care isi au domiciliul fiscal contribuabilii si in care nu exista o unitate teritoriala a ANAF-ului.Intre cele doua institutii trebuie sa existe un protocol in acest scop.
Data platii in numerar se considera a fi data inscrisa in documentul de plata eliberat in sensul art. 114, alin. 3/Codul de procedura fiscala, inclusiv pentru sumele achitate eronat de catre contribuabili pe alte tipuri de obligatii sau stinse eronat de catre organele fiscale in realizarea procedurii de intreptare a erorilor prevazuta de alin 4 al aceluiasi articol. 
Organele fiscale din cadrul primariilor depun sumele incasate in cont distinct de disponibil in termen de cel mult 5 zile lucratoare de la incasare, odata cu situatia privind incasarile care va cuprinde:

  • numarul si data documentului prin care s-a efectuat incasarea in numerar;
  • CUI/CNP contribuabil;
  • denumire contribuabil;
  • tipul obligatiei achitata;
  • suma achitata.
Procedura de incasare si de virare a sumelor si cum se va efectua schimbul de informatii, va fi aprobata prin ordin comun  al ministrului finantelor publice si al ministrului dezvoltarii regionale si administratiei publice. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu