vineri, 20 septembrie 2013

MADR AR PUTEA CUMPARA IN VIITOR UN SISTEM PRIN CARE SA "VIZUALIZEZE" DIN SATELIT PRODUCTIA LA HECTAR

In cadrul editiei a V-a a Romanian Agribusiness Conference, secretarul de stat Achim Irimescu a declarat ca MADR intentioneaza sa achizitioneze un sistem care sa-i permita sa vizualizeze prin satelit care este productia reala la hectar, respectiv
realitatea agrometeorologica din teren, pentru a nu periclita buna functionare a fondului mutual, care urmeaza sa se infiinteze in tara noastra, citat de www.recolta.eu. 
Tari precum Germania, SUA folosessc un astfel de sistem, care sprijina combaterea evaziunii (mai multe detalii pe www.recolta.eu).
Primul fond mutual va fi infiintat pana la sfarsitul anului, estimeaza MADR. El se va constitui in baza OG nr. 64/2013, iar fermierii care nu adera la fondul mutual pâna la 1 martie 2014 primesc 20% din formele de sprijin sustinute din bugetul national.
Fondul mutual va trebui sa detina 30% din suprafata arabila a tarii, el va va acorda compensatii financiare membrilor pentru pierderile economice cauzate de boli ale animalelor, ale plantelor sau de un incident de mediu.
Fondul mutual va reprezenta toate sectoarele agricole si va avea reprezentante in toate judetele tarii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu