joi, 7 martie 2013

FINANTAREA DE CATRE BANCI A BENEFICIARILOR MASURII 215 - PLATI PRIVIND BUNASTAREA ANIMALELOR - PASARI

APIA anuunta pe site-ul sau oficial ca a incheiat conventii cu un numar de 12 banci pentru finantarea beneficiarilor Masurii 215 - Plati privind bunastarea animalelor - Pasari,  in vederea asigurarii capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente in cadrul acestei masuri. 
Pana pe data de 6 martie au fost incheiate conventii cu urmatoarele banci: CEC BANK SA, Banca Tranilvania, Raiffeisen Bank, BRD, OTP Bank, Unicredit Tiriac, BCR, Banca Centrala Cooperatista Creditcoop, Banca Comerciala Carpatica, Banc Post, Piraeus Bank Romania SA, Banca Comerciala Sanpaolo Romania.
Incheind aceste conventii, APIA elibereaza la cererea solicitantului o adeverinta,
prin care confirma ca :

  • solicitantul a depus  cerere de ajutor pentru Masura 215 - Plati privind bunastarea animalelor - Pachetul b- Pasari;
  • valoarea ajutorului din cererea de ajutor;
  • valoarea decontului justificativ, depus de solicitant la APIA in intervalul 16 ianuarie - 15 februarie 2013.
Valoarea creditului acordat de catre banci va fi de pana la 90% din valoarea decontului justificativ trecuta in adeverinta emisa de APIA si cu incadrarea in limita sumei cuvenite din Plata privind bunastarea animalelor - pasari, dupa cum urmeaza:


  • pentru creditele acordate pana la 31 decembrie 2013 inclusiv, creditul se acorda la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrala Europeana in ziua anterioara datei solicitarii creditului;
  • pentru creditele acordate incepand cu data de 01.01.2014 inclusiv, creditul se acorda la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrala Europeana din data de 31.12.2013.
Apia mai precizeaza faptul ca Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN SA si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Inteprinderi Mici si Mijlocii garanteaza 80% din creditul contractat de fermier.

Deasemenea Banca unde se solicita creditul poate cere pe langa documentele emise de catre APIA, si alte documente necesare acordarii creditului, poate impune propriile conditii de creditare, stabilite de catre banca si aprobate de BNR. Sunt incluse si garantiile pe care banca le poate cere fermierului.   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu